Distribution Release: Mandriva Linux 2008.1


Mandriva

Akhirnya Mandriva 2008.1 aka SPRING dirilis juga. Berita terkait bisa di cek di http://distrowatch.com/?newsid=04831

Mandriva SA has announced the release of Mandriva Linux 2008.1, officially labelled as “2008 Spring”: “Mandriva, the leading European Linux distributor, today announces the launch of Mandriva Linux 2008 Spring, the major new release of Mandriva Linux, featuring hundreds of improvements which make for a quicker and more powerful distribution that is easier to use than ever. Changes include: a new parental control utility; the Elisa multimedia center; easy support for synchronizing many mobile devices with the GNOME and KDE environments; the Codeina framework; the PulseAudio audio framework has been adopted by default; significant improvements to the Mandriva software installation tools; customized support for the popular ASUS Eee PC; KDE 4.0.2 available in repositories.” Read the rest of the press release for further details. Download the installation DVD or live CD images from Mandriva mirrors or via BitTorrent: mandriva-linux-one-2008-spring-KDE-int-cdrom-i586.iso (697MB, MD5, torrent), mandriva-linux-one-2008-spring-GNOME-int-cdrom-i586.iso (645MB, MD5, torrent).

Kemarin di kambing belum full CD nya, hari ini juga belum selesai Repo nya, sabar……. yang penting udah dapet CD1 sampe CD2 Mandriva Spring Free Download Edition🙂

Cuplikan proses ada di http://picasaweb.google.com/bayuart/Mandriva20081/

3 comments

  1. sahabat88 · ·

    terima kasih infonya
    sangat bermanfaat bagi saya….😀

  2. Salam linux…
    Sy seorang newbie linux…sy pake mandriva 2008, kemarin saya baru dapat repo-nya…6 DVD. Sy mo minta tolong bgmn cara menambahkan repo-nya agar kalo instal software ga usah pake repo yg di internet???!!!

    Trim,s

  3. Salam kenal mas bayu, saya ingin tau apa ya bedanya antara mandriva yg versi int, lalu ada lg cd1, cd, dan cd3? saya bingung mw unduh yg mana. itu saling melengkapi atau cukup unduh salah satu sj? soalnya kalo dlihat ukurannya mirip2 sih, 690-an MB.
    terima kasih banyak ats infonya.
    Atvidyan

    bayu:

    mandriva dibagi atas beberapa jenis
    -mandriva free download version terdiri 1-3cd yang bener-bener memuat aplikasi free
    -mandriva one terdiri dari 1 cd, ada beberapa versi KDE, GNOME, XFCE, ada beberapa aplikasi dan driver nonfree
    -mandriva powerpack, bayar soale ada support sama aplikasi berbayar lainnya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: